Voetbalgids: Aantekeningen over een 0-0 Score bij Rust in Wedstrijden

Onlangs klaagde een vriend: "Ik heb vreselijk pech gehad met wedden op wedstrijden die 0-0 staan bij rust." Na navraag ontdekte ik dat zij specifiek deze wedstrijden uitkozen en inzetten op meer dan 1,5 doelpunten bij rust, wat resulteerde in meer verliezen dan winsten. Deze overtuiging weerspiegelt een algemeen sentiment: "Met zulke veelbelovende statistieken zal de wedstrijd zeker minstens twee doelpunten opleveren." De realiteit wijkt echter vaak af van deze aannames.

Een ruststand van 0-0 duidt typisch op een sterke verdediging of een gebrek aan aanvalskracht van beide teams. Laten we dieper ingaan op specifieke inzichten met betrekking tot wedstrijden met een 0-0 ruststand.

Data-analyse

Bij het onderzoeken van de Premier League (die de top vijf competities vertegenwoordigt), Eredivisie (een competitie met veel doelpunten) en J-League (een Aziatische competitie), hebben we gegevens van de afgelopen twee seizoenen geanalyseerd. Als we kijken naar wedstrijden met 0-0 bij rust en meer dan 1,5 doelpunten bij de volledige tijd, met uitzondering van het seizoen 2017 van de Eredivisie, vertoonden deze competities consequent zeer lage percentages, ruim onder de 50%. Opvallend is dat het seizoen 2018 van de Eredivisie een aanzienlijke daling liet zien ten opzichte van 2017. Deze statistieken benadrukken dat het verwachten van meer dan 1,5 doelpunten bij volledige tijd van wedstrijden met 0-0 bij rust roekeloos is.

Het is cruciaal om te vermijden te wedden op meer dan 2,5 doelpunten, zelfs als er twee doelpunten worden gescoord in de tweede helft van 0-0 wedstrijden. Gegevens geven aan dat de kans op meer dan 2,5 doelpunten na een 0-0 ruststand opmerkelijk laag is.

Deze investeringsoverwegingen zijn niet universeel. Het is raadzaam om je te concentreren op topcompetities; de drie genoemde competities vertegenwoordigen de meeste topwedstrijden. Bekers, lagere divisies en onvoorspelbare wedstrijden dragen verschillende oncontroleerbare factoren met zich mee en sluiten dus niet aan bij deze inzichten. Bovendien is het onverstandig om op deze grote dataset te vertrouwen voor wedstrijden met lage kansen. Onthoud: Voetbal is onvoorspelbaar!