Arsenal's 2-0 voorsprong in twee opeenvolgende Premier League-wedstrijden werd gelijk door hun tegenstanders

Tegenover West Ham United, dat vocht voor degradatie, speelde Arsenal opnieuw gelijk. De goals van Gabriel Jesus en Odegaard bezorgden de Gunners een voorsprong van twee doelpunten in minder dan 10 minuten. Het team van Arteta wist daarna niet hoe te spelen, dus mensen zagen Saka twee goals missen. West Ham United trok twee doelpunten op rij en de goede situatie van Arsenal was zo verpest, wat een beetje ongelooflijk is.

Dit zijn de twee opeenvolgende Premier League-wedstrijden van Arsenal, met een 2-0-voorsprong van hun tegenstanders. Op Anfield afgelopen weekend namen de Gunners in de uitwedstrijd ook al vroeg een voorsprong van twee doelpunten, maar verloren de "stabiele winstwedstrijd". Ze slaapwandelden de hele tweede helft en werden bijna teruggedraaid door het Rode Leger. Het is onaanvaardbaar om twee opeenvolgende wedstrijden door de tegenstander te worden achtervolgd. Het meest directe resultaat is dat het voordeel van Arsenal ten opzichte van Manchester City in nog een wedstrijd 4 punten is geworden.

Nu het seizoen meer dan driekwart duurt, heeft Arsenal nog nooit zoveel druk gevoeld. Twee opeenvolgende uitwedstrijden zorgden er bijna voor dat Arsenal het initiatief in het kampioenschap verloor.

Afgaande op de huidige puntensituatie is Arsenal, dat een voorsprong van 4 punten heeft in nog een wedstrijd, nog steeds de theoretische leider, maar tien dagen later komt er een slag om Tianwangshan in het Etihad Stadium. De gevechtssituatie van het seizoen en de recente staat, de meeste mensen zien Manchester City het laatst lachen, waardoor Arsenal voor het eerst dit seizoen in het klassement wordt overtroffen. Hierdoor zijn de kansen van het bureau om de Premier League te winnen optimistischer over de kroning van Manchester City.