Bowen beëindigt West Ham's 58-jarige wachttijd op Europese titel met late winnaar tegen Fiorentina

West Ham maakte een einde aan een 58-jarige wachttijd op een Europese trofee nadat Jarrod Bowen in de 90e minuut scoorde om woensdag een 2-1 overwinning op Fiorentina veilig te stellen in de Europa Conference League-finale.

Bowen rende op een steekpass van Lucas Paqueta voordat hij doelman Pietro Terracciano versloeg met een linkervoetschot om een snelle aanval op Eden Arena te voltooien.

Fiorentina kon niet antwoorden ondanks het feit dat er bijna acht minuten blessuretijd werd gespeeld, waardoor er wilde feesten ontstonden onder de West Ham-spelers terwijl ze dansten voor hun fans na het winnen van de tweede Europese titel ooit van de Londense club en de eerste sinds de oude European Cup Winners 'Cup in 1965.

“Het is wat je altijd zegt, je wilt in de laatste minuut een winnaar scoren. En om het voor deze fans te doen, dacht ik dat ik zou gaan huilen, "vertelde Bowen aan de Britse omroep BT Sport. “We hebben een droom gehad. We hebben niet het beste seizoen gehad, waaronder ikzelf. Maar om te doen wat we vanavond hebben gedaan voor deze fans …. Om ze dit moment te geven, ben ik in de wolken."

West Ham eindigde pas als 14e in de Premier League, maar bleef ongeslagen tijdens zijn Europese campagne en kwam door de kwalificatie voordat hij 12 van de 13 wedstrijden in het toernooi won. De overwinning betekent ook dat het volgend seizoen een plaats verdient in de Europa League.

"Ik heb een lange carrière in het voetbal gehad en je krijgt niet veel momenten zoals," zei West Ham-coach David Moyes, wiens baan eerder in het seizoen werd bedreigd toen het team worstelde in de buurt van de degradatiezone in de competitie.

Het is Moyes 'eerste grote trofee na een 25-jarige managementcarrière die meer dan 1.000 wedstrijden omvatte en ook stints bij Everton en Manchester United omvatte. Moyes werd de eerste Schotse coach die een UEFA-competitie won sinds 2008 toen Alex Ferguson zijn tweede Champions League-titel claimde bij Man United.