Milan's Pioli blijft optimistisch na bitter verlies tegen Inter

AC Milan-manager Stefano Pioli bleef optimistisch ondanks een ontmoedigende 2-0 nederlaag in de eerste etappe tegen Inter in de halve finale van de Champions League op woensdag, die hij toelegde aan de klinische afwerking van hun tegenstanders.

Inter pakte twee vroege goals via Edin Dzeko en Henrikh Mkhitaryan en zal dinsdag een groot voordeel behalen in de terugwedstrijd in de San Siro.

"De realiteit is dat Inter in de eerste helft beter presteerde door twee doelpunten te scoren, terwijl Milan in de tweede helft verbetering liet zien, maar het net niet kon vinden", vertelde Pioli aan Amazon Prime Italia.

Het verlies tegen Inter was de derde nederlaag van Milaan tegen hun buren in één seizoen, iets wat ze sinds het seizoen 1994-95 niet meer hebben meegemaakt.

Milan behaalde in September een 3-2 overwinning op Inter in de Serie A, voordat hij back-to-back nederlagen leed, 3-0 in de Italiaanse Super Cup en 1-0 in de Serie A.

Pioli prees echter de veerkracht van zijn team toen ze op koers wilden blijven om voor de achtste keer de Europa Cup te winnen, 16 jaar na hun laatste overwinning in 2007.

"We hadden de kansen in de tweede helft, dus in de tweede etappe hebben we natuurlijk meer kwaliteit en een agressievere houding nodig", zei hij.

Aanvaller Rafael Leao miste de wedstrijd vanwege een maagblessure, maar Pioli gelooft dat de Portugese international fit kan zijn voor de terugwedstrijd.

"Hij was niet in staat om vandaag te spelen, er zijn nog zes dagen te gaan en we hopen dat hij er klaar voor is", zei hij.

De Italiaanse kampioen van vorig seizoen, Milan, heeft slechts twee van hun laatste zes binnenlandse wedstrijden gewonnen en staat net buiten de top vier in het klassement met nog vier wedstrijden te gaan.