Qatar 2022: Portugal wint op een klinkende manier om de kwartfinale van Marokko op te zetten

Portugal heeft voor het eerst sinds 2006 de kwartfinale van de FIFA Wereldbeker gehaald na een indrukwekkende prestatie waarbij ze Zwitserland opzij schoven in hun 2022 toernooironde van 16 in het Lusail Stadium.

De eerste hattrick van het toernooi werd gezien door de fans in het Lusail Stadium met een capaciteit van 80.000 toen Gonçalo Ramos, beginnend in zijn eerste wedstrijd in het toernooi in de plaats van Cristiano Ronaldo, geschiedenis schreef.

De jonge Benfica-aanvaller was een van de weinigen die door de media als een bijzaak werd beschouwd en Fernando Santos bewees dat ze gelijk hadden in de groepsfase, waardoor hij in totaal slechts 10 minuten speeltijd kreeg. Echter, na de wedstrijd in Zuid-Korea besloot de ervaren manager zijn sterman te disciplineren en hem naar de bank te degraderen voor de ronde van 16 gelijkspel tegen Zwitserland om Ramos in zijn plaats te spelen.

Ramos 'goals werden ondersteund door doelpunten van Pepe, die die avond de startende aanvoerder was, Raphael Guerreiro en Rafael Leao. De Zwitser kreeg één doelpunt terug om de marge te verkleinen, maar kon daarna niet veel doen om te voorkomen dat de score met 6 - 1 eindigde. Het was een goede afwijking van de vorige ronde van 16 wedstrijden die naar strafschoppen ging en het toonde de kwaliteit van de Portugese kant, Waarvan wordt gezegd dat ze hun beste ploeg in een tijdje zijn.

Portugal komt in opstand terwijl Zwitserland een zwakke reactie oproept

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd ging het allemaal om Portugal, dat de ronde van 16 eend die ze in de afgelopen drie toernooien hadden geleden, wilde doorbreken. Zwitserland had meer van de bal dan zij, maar ze konden de Portugese backline van Pepe en Ruben Dias niet lastig vallen.

De wedstrijd zou na slechts 17 minuten tot leven komen toen de 21-jarige Ramos vanuit een zeer krappe hoek in het dak van het net eindigde na een pass van Atlético de Madrid-man João Felix na een goed uitgewerkte inworp. Drie minuten na het uur zou de veteraan Pepe de oudste man worden die scoorde bij een knock-outwedstrijd van de FIFA Wereldbeker. Bruno Fernandes, die pleit voor de speler van de toernooiprijs, sloeg in een sterke hoek die sterk werd opgewacht door de 39-jarige voor de tweede plaats van Portugal.

Zwitserland werd in de tweede helft getrakteerd op meer van hetzelfde, want zes minuten na rust zou Ramos zijn tweede scoren uit een voorzet van Diogo Dalot. Vier minuten later zou Ramos de vierde plaats van Portugal assisteren voor Borussia Dortmund-vleugelverdediger Raphael Guerreiro om in de bovenhoek te eindigen. Manchester City-verdediger Manuel Akanji zou er een terugtrekken voor de Zwitser, maar het maakte het hen alleen maar erger, want Felix zou zijn tweede assist van de avond krijgen en Ramos zou zijn hattrick voltooien.

Cristiano Ronaldo kreeg een luid applaus voor de hattrickheld Ramos, maar hij kon zijn naam niet op het wedstrijdblad krijgen zoals zijn mede-invaller Leao, die in extra tijd scoorde om de wedstrijd officieel naar bed te brengen.

Portugal heeft nu een zeer interessante kwartfinale gelijkspel opgezet tegen Marokko, dat tot nu toe wildcard-neigingen heeft laten zien in het toernooi. Een interessante wedstrijd staat op het spel wanneer beide teams op zaterdag 10 December in het Al Thumama Stadium botsen.

Football Ant:De beste voetbaltipstergemeenschap ter wereld. Ontvang live scores, halftime en fulltime voetbalresultaten, doelpuntenmakers en assistenten, kaarten, wissels, wedstrijdstatistieken, livestream en voetbalvoorspellingen van Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1.