WK 2022 Qatar: Argentinië overleeft WK-schrik om zich te kwalificeren voor knock-outfase

In wat al een toernooi voor alle leeftijden was, kwam Groep C tot een epische conclusie toen Argentinië zich kwalificeerde voor de ronde van 16 met een 2-0 overwinning op Polen.

Een gemiste strafschop van Lionel Messi deed de inspanningen van Argentinië niet ontsporen, want Alexis Mac Allister en Julian Alvarez scoorden om de Zuid-Amerikanen naar de 16e ronde van het WK te sturen tegen een Pools team dat geen enkele bedreiging bood.

Groep C was de eerste groep in het toernooi die het WK op zijn kop zette en de eerste overstuur produceerde toen Saoedi-Arabië van een achterstand kwam om Argentinië te verslaan in hun openingswedstrijd.

Na een strafschop van Lionel Messi al vroeg scoorden Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari in de tweede helft om een opmerkelijke comeback voor het Saoedi-Arabische team te voltooien. Het was een van de grootste tegenslagen in de geschiedenis van het WK en de geloofsbrieven van Albiceleste werden in twijfel getrokken.

In de tweede wedstrijd tegen Mexico kregen ze een zenuwachtige start, maar ze groeiden uiteindelijk in het spel. In de tweede helft bleek Lionel Messi beslissend te zijn met een lange-afstandsaanval om de wedstrijd voor zijn land te winnen.

Met hun overwinning op Polen op woensdagavond overwonnen ze hun wankele start en werden ze groepswinnaars.

Ze nemen het op zaterdag 3 December op tegen Australië, de tweede plaats in Groep D in de ronde van 16.

Polen heeft het geluk de tweede plek veilig te stellen

Hoewel ze woensdagavond verloren van Argentinië, wist Polen zich op doelsaldo te kwalificeren voor de laatste 16. Hun prestatie tegen Argentinië was erg defensief en ze speelden als een team dat wist dat ze niet hoefden te winnen om door te gaan naar de knock-outfase.

Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Mexico waarin Robert Lewandowski een cruciale penalty miste, ging Polen de wedstrijd van Saoedi-Arabië in, wetende dat een overwinning noodzakelijk is als ze zich willen kwalificeren.

Lewandowski drukte als eerste op de wedstrijd met een assist voor Piotr Zielinski in de eerste helft en zijn allereerste WK-doelpunt in de tweede periode. Zijn 77e interlanddoelpunt bracht hem ook op gelijke hoogte met Pele op de lijst van internationale doelpuntenmakers aller tijden. Door de 2-1 overwinning van Mexico op Saoedi-Arabië gaat Polen door op doelsaldo.

Het wordt er niet eenvoudiger op voor Polen, want het zal het opnemen tegen de macht van de verdedigende wereldkampioenen, Frankrijk op zondag 4 December.

Mexico crasht uit groepsfase

Het was een geval van te weinig te laat voor Mexico, omdat hun beste inspanningen niet genoeg waren om hen te kwalificeren voor de ronde van 16.

Een opener van 20 minuten door Henry Martin en een spectaculaire vrije trap van Luis Chavez deden Mexico geloven dat ze het onmogelijke konden halen.

Toen ze in hun wedstrijd blessuretijd ingingen, was de wedstrijd van Polen met Argentinië afgelopen en hadden ze alleen een doelpunt nodig om door te gaan, maar in hun streven naar een doelpunt koppelde Saoedi-Arabië hen terug door Salem Al-Dawsari in blessuretijd en alle hoop op kwalificatie was onderbroken op dat moment.

Voor het eerst in acht toernooien zal El Tri niet deelnemen aan de knock-outfase. Ze zullen er spijt van hebben dat ze in hun eerste twee wedstrijden niet het soort prestatie hebben geleverd tegen Saoedi-Arabië.

Na een droomstart van hun toernooi eindigt Saoedi-Arabië als laatste in hun groep.

Ze maakten een goed beeld van zichzelf in de groepsfase en de overwinning tegen Argentinië zal het grootste resultaat in de geschiedenis van de natie zijn (een feestdag werd aangekondigd vanwege de overwinning), maar ze zullen zoals verwacht uit het toernooi buigen voordat het toernooi begon..

Football Ant:De beste voetbaltipstergemeenschap ter wereld. Ontvang live scores, halftime en fulltime voetbalresultaten, doelpuntenmakers en assistenten, kaarten, wissels, wedstrijdstatistieken, livestream en voetbalvoorspellingen van Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1.