Richarlison stopt de Black Stars of Ghana met een brace

Brazilië zette vrijdagavond hun WK-voorbereiding voort met een 3-0 geslagen Ghana. De Samba-jongens maakten de winst in de eerste helft compleet met doelpunten van Marquinhos en Richarlison.

Nu de internationale pauze is ingeschakeld, gebruiken de meeste nationale teams zonder competitief spel deze periode om hun strategieën te verfijnen terwijl ze zich voorbereiden op het WK. De Mundial staat voor de deur en landen bereiden zich voor om in vorm te komen met vriendschappelijke wedstrijden.

De Black Stars of Ghana versloegen de kansen om zich te kwalificeren voor het WK na het verslaan van favorieten Nigeria in de play-offs om een plaats in Qatar veilig te stellen. Het team werkt zijn spelers in vorm voor de uitdagingen die voor ons liggen, aangezien de West-Afrikaanse giganten veel stoom hebben verloren.

Vrijdagavond namen de Black Stars het op tegen de Braziliaanse tegenhanger in een vriendschappelijke wedstrijd om hun strategieën te verfijnen voorafgaand aan het WK. Het was een mismatch toen de Brazilianen hun Afrikaanse tegenhangers met 3-0 vernietigden.

Ghana hapert in een tune-up match

De Black Stars of Ghana gingen vrijdagavond het veld op tegen het machtige Brazilië in een tune-up wedstrijd voorafgaand aan het WK later dit jaar. Brazilië is een van de favorieten om het WK te winnen, en het was een goede repetitie voor de Ghanezen.

Het was een eenvoudige aangelegenheid voor de Samba-jongens. Ze sloegen de uitdaging weg door de Black Stars en boekten een bijna moeiteloze 3-0 overwinning. De vriendschappelijke wedstrijd, die vrijdag plaatsvond, zag Tottenham Hotspur-spits Richarlison een brace slaan in de ontmoeting.

Het resultaat was slechts een deel van de reden waarom Braziliaanse fans enthousiast waren. De Samba-jongens hebben een optreden in de eerste helft neergezet dat enorme signalen afgeeft aan andere uitdagers voor de titel. Brazilië biedt voor een recordverlengende zesde titel.

Ghana werd vanaf het begin gedomineerd door het agressieve dringende spel van de Brazilianen. Brazilië had aanvallende spelers Vinicius Jr., Raphinha, Richarlison en Neymar, die twee assists leverden.

Hoe het gebeurde

Brazilië eindigde de wedstrijd als een wedstrijd in de eerste helft. Marquinhos opende de score in de negende minuut met een kogelkop uit een hoekschop van Raphinha.

Richarlison kwam op heterdaad. De spits van de Spurs breidde de voorsprong in de 19e minuut uit met een nauwkeurige eerste slag vanaf de rand van het gebied. De Braziliaan voltooide zijn brace vijf minuten voor rust, want hij maakte briljant contact met een slimme kopbal uit een vrije trap van Neymar.

Na de overwinning op Ghana beval Richarlison Braziliaanse fans om meer geloof in hem te tonen terwijl hij klaar is om te presteren voor het land.

Na drie doelpunten te hebben gescoord in de eerste helft, haalde Brazilië in de tweede helft zijn voeten van het gas, waarbij manager Tite verschillende wisselspelers stuurde.

Antony had er in de 75e minuut vier kunnen maken, maar hij maakte geen gebruik van de prachtige voorzet van Lucas Paqueta. Neymar kreeg ook zijn kans in de 80e minuut nadat hij langs drie verdedigers was gegaan, maar stuurde zijn schot net naast.

Brazilië neemt het dinsdag in Parijs op tegen Tunesië, hun laatste wedstrijd voor hun WK Groep G-opener tegen Servië op 24 November.

Football Ant:De beste voetbaltipstergemeenschap ter wereld. Ontvang live scores, halftime en fulltime voetbalresultaten, doelpuntenmakers en assistenten, kaarten, wissels, wedstrijdstatistieken, livestream en voetbalvoorspellingen van Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1.