Daarom speel je Rodri in een Champions League-finale!

Man City-spelersbeoordelingen tegen Inter: daarom laat je Rodri niet vallen voor een Champions League-finale!

De middenvelder herstelde zich van een zenuwachtig optreden in de eerste helft en scoorde het belangrijkste doelpunt in de geschiedenis van de club in Istanbul

Rodri had een schok van een wedstrijd, maar hij toonde zijn elitementaliteit door op te duiken en Manchester City de Champions League te winnen. Na hun rivalen in de Premier League, FA Cup en elke andere ronde van de Europese competitie dit seizoen te hebben gemonsterd, ontmoette City eindelijk hun wedstrijd in een intelligent en gedisciplineerd Inter. Het was in feite een van de slechtste uitvoeringen van 2023 van de kant van Pep Guardiola.

Maar in een scrappy game hadden ze een scrappy goal nodig, en Rodri zorgde ervoor, stortend in het gebied op een losse bal en schoot hem laag in het net, waardoor City's lange wachten op Champions League-glorie en het voltooien van de treble werd beëindigd.

En het moet des te zoeter zijn geweest voor Rodri, want hij werd twee jaar geleden uit de basis gelaten in de laatste nederlaag tegen Chelsea.

Doelman en verdediging

Ederson (8/10):

Na een wankele start van de wedstrijd liet hij zijn klasse zien als een schotstopper. Hij veranderde in een menselijke muur om Martinez te dwarsbomen toen de wedstrijd 0-0 was en hij maakte een geweldige reflex om Lukaku en vervolgens Brozovic bij de dood te ontkennen om de voorsprong van City te beschermen.

Manuel Akanji (5/10):

Hij leek een keer nerveus en misplaatst een paar passes op belangrijke gebieden, waardoor Martinez vroeg in de tweede helft een kans maakte.

Ruben Dias (7/10):

Maakte een fout toen hij de bal verloor aan Brozovic, maar vooral verdedigde met zijn gebruikelijke staal en kracht.

Nathan Ake (6/10):

Dealt goed met Dzeko en vervolgens Lukaku, nooit overdreven toegewijd.

Middenveld

John Stones (7/10):

Sensationeel op het middenveld en Rodri voor een groot deel van de wedstrijd. Kreeg een staande ovatie van fans toen hij het veld verliet, door de strijd gehard.

Rodri (7/10):

Had een moeilijke eerste helft, maar werd beter in de tweede en dook op het juiste moment op de juiste plaats om de wedstrijd te winnen.

Ilkay Gundogan (6/10):

Kon geen magie weven, maar deed veel goed off-the-ball werk.

Kevin De Bruyne (4/10):

Misplaatst een paar passen en bezeerde toen zijn hamstring. Hij vocht door, maar het had geen zin en hij moest in de 36e minuut wegkomen. Ongeluk voor een speler die ook in de finale van 2021 voortijdig werd gedwongen.

Aanval

Bernardo Silva (8/10)

Ging op een aantal prachtige dribbels en deed het vuile werk in de verdediging, waardoor een aantal belangrijke tactische fouten werden gemaakt.

Erling Haaland (6/10):

Had een rustige nacht en had moeite om langs Alessandro Bastoni te komen. Stuurde zijn enige schietkans recht op Andre Onana.

Jack Grealish (6/10):

Kwam niet echt in het spel.

Subs en manager

Phil Foden (7/10):

Was de ideale vervanger voor De Bruyne, waardoor City een extra scherpte in de aanval kreeg. Had de wedstrijd kunnen doden toen hij Onana niet versloeg na een verschroeiende run door de verdediging.

Kyle Walker (6/10):

Toen hij kwam, was de wedstrijd uitgerekt en worstelde hij om de aanvallen van Inter in bedwang te houden met zijn gebruikelijke kalmte.

Pep Guardiola (6/10):

Vreemd genoeg won City de trofee waar ze het meest naar hunkerde met een van hun slechtste prestaties van het jaar. De juiste beslissing genomen door Foden voor De Bruyne in te schakelen.