De wedstrijd tussen Juventus en Sevilla eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De eerste etappes van de halve finales van de Europa League en de Conference League zijn allemaal afgelopen. Over het algemeen verliepen de vier wedstrijden enigszins rustig. Roma wist thuis Bayer Leverkusen met 1-0 te verslaan, terwijl Fiorentina in de slotmomenten werd teruggedraaid door Basel. West Ham United versloeg Alkmaar door hun sterke prestatie in de tweede helft. De meest in het oog springende wedstrijd was echter tussen Juventus en Sevilla, die eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Omdat de strafpunten in de competitie niet zijn afgehandeld, is de Europa League voor Juventus een slagveld dat dit seizoen niet gemakkelijk kan worden verlaten. Als ze volgend seizoen willen deelnemen aan de Champions League, is de veiligste manier om de Europa League te winnen. Hun tegenstander in de halve finale, Sevilla, is echter geenszins een gemakkelijke taak. Dit Spaanse team, bekend als de "King of Europa League", heeft dit seizoen misschien moeite gehad in de competitie, maar ze kunnen altijd hun volledige potentieel naar voren brengen in de Europa League.

De wedstrijd in het Allianz Stadium was geen uitzondering. Juventus kreeg, ondanks het thuisvoordeel, geen overhand op het veld en stond sinds het begin van de wedstrijd onder druk. In de 26e minuut doorbrak En-Nesyri de impasse voor Sevilla en Juventus leek hulpeloos. Pas in de tweede helft van de wedstrijd vond het team van Allegri geleidelijk hun ritme, maar ze konden de score niet gelijk maken. Het leek erop dat de Serie A-krachtpatser thuis een tegenslag zou krijgen.

Het onverwachte gebeurde echter op het laatste moment. In de blessuretijd nam Juventus een hoekschop, Pogba kopte de bal om te assisteren en Dybala scoorde in de chaos en bereikte een gelijkspel! Met de geest om nooit op te geven, slaagde Juventus thuis in een 1-1 gelijkspel. Zal Juventus er doorheen kunnen komen als ze naar het Pizjuan Stadium reizen voor de tweede etappe?