Barcelona's Lewandowski krijgt drie-game ban voor rode kaart

Barcelona-aanvaller Robert Lewandowski is voor drie wedstrijden verbannen door de Spaanse voetbalbond (RFEF) nadat hij vorige week werd weggestuurd in de 2-1 overwinning van zijn ploeg bij Osasuna.

Verdediger Gerard Pique, die op de vervangende bank zat, kreeg een ban van vier wedstrijden nadat hij tijdens de rust een rode kaart kreeg vanwege het klagen bij en beledigen van de scheidsrechter in wat de laatste wedstrijd van zijn carrière was.

Lewandowski kreeg een gele kaart voor het terugslepen van Nacho Vidal in de 11e minuut en 20 minuten later ontving hij zijn tweede nadat hij David Garcia in het gezicht leek te elleboog.

Volgens het RFEF Officiating Committee kreeg Lewandowski een verbod van drie wedstrijden vanwege een gebaar naar de scheidsrechter nadat hij de rode kaart had gekregen die van "minachtende houding ten opzichte van de scheidsrechters" was.

Het was pas de tweede rode kaart van Lewandowski's carrière, bijna 10 jaar nadat hij in februari 2013 in de Bundesliga werd gestuurd voor Borussia Dortmund tegen Hamburg.

De Poolse spits mist wedstrijden tegen Espanyol, Atletico Madrid en Getafe wanneer LaLiga na het WK wordt hervat.