Cagliari scoort winnaar van de blessuretijd om promotie van Bari te pakken

Leonardo Pavoletti van Cagliari scoorde in blessuretijd om hun terugkeer naar de Serie A veilig te stellen met een 1-0 overwinning op Bari op zondag in hun tweede etappe van de play-offs, waardoor hun tegenstanders een plaats in de Italiaanse topvlucht kregen met een totale overwinning van 2-1.

Cagliari stond onder druk in een mistig Stadio San Nicola waar alleen een overwinning hen zou zien promoveren.

De heenwedstrijd eindigde donderdag op 1-1 toen een vroeg doelpunt van Gianluca Lapadula werd tenietgedaan door een late penalty van Bari's Mirco Antenucci en als de tweede etappe ook in een gelijkspel was geëindigd, zou Bari zijn gestegen nadat hij hoger in de tafel was geëindigd.

Cagliari had het grootste deel van de wedstrijd moeite om iets te creëren, maar in de stromende regen sloeg Pavoletti de winnaar vier minuten na blessuretijd binnen.

Het resultaat stuurde de ploeg van Claudio Ranieri na een jaar afwezigheid terug naar de hoogste vlucht. Ze zullen zich bij Frosinone en Genoa voegen als gepromoveerde teams in de Serie A voor het seizoen 2023-2024.

Bari eindigde het seizoen als derde, vijf punten voorsprong op Cagliari als vijfde.