Inter Milan 1-0 AC Milan (3-0 agg): Lautaro Martinez's staking in de tweede helft verzekert de finale van de Champions League

Inter Milan versloeg AC Milan met 1-0 in San Siro om hun plaats in de Champions League-finale te veroveren; Lautaro Martinez scoorde de winnaar na een overwinning met twee doelpunten in de heenwedstrijd; De ploeg van Simone Inzaghi zal het volgende maand opnemen tegen Real Madrid of Man City.

Inter Milan ging naar de Champions League-finale met een totale overwinning van 3-0 op AC Milan toen het doelpunt van Lautaro Martinez een 1-0 overwinning in de tweede etappe op hun rivalen in San Siro bezegelde.

Drievoudig winnaars Inter zullen het nu opnemen tegen Real Madrid of Manchester City in Istanbul op 10 juni in hun eerste laatste optreden sinds 2010, toen ze Bayern München versloegen om de trofee in de wacht te slepen.

Aanvaller Martinez bezegelde hun passage en versloeg AC Milan-doelman Mike Maignan met een hoekige finish in de 74e minuut in een rauwe San Siro, waarbij Inter de aangewezen thuisploeg was in het stadion dat ze delen met hun rivalen die met 2-0 zegevierden als de uitploeg in de eerste etappe van de week.

AC Milan had een aantal heldere momenten in de eerste helft, waarbij Brahim Diaz en de terugkerende Rafael Leao hun beste kansen afkeurden, maar er niet in slaagden om zelfs maar een schot op doel te verzamelen in een eenzijdige tweede periode toen de ploeg van Simone Inzaghi een nadrukkelijke overwinning bezegelde.