Real Madrid zet de perfecte Champions League-start voort met winst in Braga

Real Madrid behaalde dinsdag drie overwinningen vanaf de eerste drie Champions League-groepsfase-wedstrijden met een 2-1 uitoverwinning tegen Braga.

De gastheren begonnen goed met hun snelheid en vaardigheid in de aanval, met name van Ricardo Horta en Alvaro Djalo.

Maar na 15 minuten liep Los Blancos voor. Vinicius, met ruimte aan de linkerkant, keerde zijn marker binnenstebuiten voordat hij overstak voor zijn landgenoot Rodrygo die bij de hand was om de bal naar huis te tikken.

Na 23 minuten kreeg Braga een behoorlijke kans toen een Horta naar doel leek te schieten nadat een knockdown zijn kant op viel, maar Camavinga kon blokkeren.

Aan de andere kant begon Vinicius ruimte te vinden en zichzelf nog meer op te dringen aan het spel. De vleugelspeler bevond zich in de ruimte en vuurde een schot af vanuit de hoek van het strafschopgebied dat weg moest worden gepalmd van doelman Matheus.

Vinicius kwam toen weer dichtbij. Carvajal's lange worp speelde in de Braziliaan die, met de doelman van zijn lijn, hem probeerde te chippen, maar hij had de poging verkeerd en het ging ongevaarlijk naast.

In het begin van de tweede helft begon Jude Bellingham zijn autoriteit op het spel te drukken. Zijn linksbenige halve volley dwong Matheus tot een redding, voordat Camavinga's rechtervoet schot ook moest worden afgehandeld.

Bellingham scoort opnieuw

Op het uur kreeg Bellingham uiteindelijk zijn doel toen Vinicius de bal terugsneed naar de rand van het strafschopgebied waar de Engelsman wachtte. De jongere controleerde het met één aanraking en gaf het vervolgens in het net met een ander voor 2-0.

Maar het was nog niet game-over, want Braga halveerde de achterstand vanaf de aftrap, waarbij Djalo de bal voorbij Kepa sloeg bij de eerste paal.

De gelijkmaker kwam zo bijna op 69 minuten. Djalo vond Horta in de doos, maar Kepa was er om het onconventioneel te redden, en uit voor een hoek.

Ondanks een late aanval van de gastheren, met Abel Ruiz die laat dichtbij kwam, hield Real Madrid vast om hun perfecte start van de Champions League voort te zetten.